دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 شهريور 1399 - 14:00

 ردپای 120 هزار ساله انسان کشف شد

دانشمندان ردپایی از انسان به قدمت 120 هزار سال در عربستان سعودی کشف کرده‌اند.
کد خبر : 515830
ancient_human_footprints_in_saudi_arabia_cover_1024.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از ساینس الرت، باستان‌شناسان ردپایی از انسان باستانی و ردپاهایی از حیوانات قدیمی در صحرای نفود واقع در عربستان سعودی کشف کرده‌اند که 120 هزار سال قدمت دارند.


 نزدیک به 120 هزار سال پیش در شمال عربستان سعودی فعلی گروه کوچکی از انسان‌های خردمند یا «هومو ساپینس» برای نوشیدن آب و استراحت در اطراف دریاچه کم‌عمقی توقف کردند. شترها، بوفالوها و فیل‌هایی بزرگ‌تر از هر جاندار امروزی نیز برای نوشیدن آب از این دریاچه استفاده می‌کردند. این گروه شاید پستاندار بزرگی را برای غذا شکار کرده باشند، با این حال مدت زمان زیادی را در اطراف دریاچه نگذراندند. درواقع این دریاچه تنها توقفگاهی در مسیر سفر طولانی آنها بوده است.


این صحنه پرجزئیاتی است که توسط دانشمندان پس از کشف ردپای انسان‌ها و حیوانات باستانی در صحرای نفود بازسازی شده است. نتایج این مطالعه جدید که در مجله «علوم پیشرفته» منتشر شده، مسیر اجداد انسان امروزی را حین مهاجرت از آفریقا نشان می‌دهد. این ردپاها در سال 2017 در رسوبات دریاچه باستانی به نام «الاثر» کشف شده است.


به گفته محققان؛ هفت مورد از صدها ردپای کشف‌شده متعلق به انسان‌های باستانی است. باتوجه به سایز و الگوی راه رفتن این انسان‌های باستانی، به نظر می‌رسد که ردپاها متعلق به دو یا سه نفر بوده‌اند که با هم سفر می‌کرده‌اند. در کنار ردپاهای انسان‌های باستانی، ردپاهایی از حیوانات باستانی نیز کشف شده است. همچنین نزدیک به 233 فسیل از حیوانات گوشتخور و گیاهخوار در این منطقه پیدا شده است.


عربستان سعودی امروزی پر از بیابان‌های خشک و وسیعی است که به هیچ عنوان محلی مناسبی برای انسان‌های اولیه و زندگی شکارچی‌‌مأبانه آنها نبوده است. با ین حال تحقیقات علمی نشان می‌دهد که وضعیت آب و هوایی این کشور همیشه خشک و گرم نبود است. درواقع زمین‌های باستانی که در حال حاضر عربستان سعودی در آن قرار دارند، سرسبزتر و مرطوب‌تر بوده است.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب